info makk
makk
makk
 

Bosznia és Herzegovina környezeti monitoring rendszerének előkészítése (2005)

Az Európai Unió által finanszírozott egyik CARDS projekt feladata a Bosznia és Herzegovina környezeti állapotával kapcsolatos adatgyűjtési és feldolgozási rendszer kidolgozása és bevezetése volt.

Tovább »

A vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról készített felmérés eredményei (2004)


A települési környezetminőség javítását szolgáló, költség- és környezethatékony ágazati intézkedések vizsgálata (2004)

CsatolmányMéret
KTK MAKK települési körny.min.pdf1.02 MB

Stratégiai beruházási terv készítése az IPPC Irányelv átvételére Bulgáriában (2002)

A Dán Környezetvédelmi Ügynökség (Danish Environmental Protection Agency) finanszírozásában került sor arra a nagyszabású projektre, mely az EU 96/61 számú IPPC (Integrált Szennyezés Megelőzés és Szabályozás) Direktívájának a bevezetését készítette elő Bulgáriában.

Tovább »

Dán környezeti együttmüködés Kelet-Európában (DANCEE) (2000-2001)

A DANCEE Szlovákiában a Carl Bro és Niras cégeket megbízva végezte a jelentősebb EU környezeti direktívák szlovákiai átvételének és alkalmazásának költségelemzését, illetve stratégiai javaslatokat vázolt fel, melyeket a szlovák környezetvédelmi minisztérium használ a csatlakozási folyamatban.

Tovább »

A vasuti-közúti kombinált fuvarozás akadályozó tényezőinek feltárása (2001)

A Levegő Munkacsoport és a Környezetvédelmi Minisztérium részére végeztünk egy kutatást, azzal a céllal, hogy feltárjuk milyen gazdasági, infrastruktúrális és jogi tényezők befolyásolják a kombinált szállítás működését és fejlődését.

Tovább »

Közép-kelet európai környezeti értékelés projektek összefoglalása (2000)

Az Economics of the Environment and Resources cég által az USAID-nek végzett kutatása célja a Közép-Kelet Európában végzett környezetértékelési tanulmányok összefoglalása volt.

CsatolmányMéret
CEE Valuation Studies.pdf450.08 KB
Tovább »

Építőanyagok termékdíja (2000)

Tanulmányunkban azt vizsgáltuk, a termékdíj, mint környezetpolitikai eszköz alkalmas lehet-e, és ha igen mely építőanyagok esetén az építkezési beruházás-fogyasztás környezetbarátabb irányba való terelésére.

Tovább »

Utasítás ellenőrzés típusú eszközök vs. gazdasági ösztönzők a közlekedésben (2000)

A dolgozat áttekinti a közlekedési szektorban érvényesülő nemzetközi és hazai tendenciákat, ezek környezetvédelmi összefüggéseit.

Tovább »

Magyarország környezeti jövőképei (2000)

A MAKK koordinálta a Környezetvédelmi Minisztérium megbízásából azt a projektet, mely Magyarország 2010-ig terjedő környezeti jövőképeit vázolta fel.

Tovább »

makk makk
makk