info makk
makk
makk
 

CREATE ACCEPTANCE projekt

CsatolmányMéret
MAKK CreateAcceptpress_communique.pdf33.13 KB

SUSTELNET „a decentralizált villamosenergia-termelés” elősegítésére (2002-2004, EU K+F 5. keretprogram projekt)

Ennek az EU kutatási projektnek (koordinátor: ECN, Hollandia) az volt a célja, hogy olyan szakpolitikákat tárjon fel, illetve javasoljon, amelyek szabályozó és gazdasági tényezőkkel elősegítik a decentralizált villamosenergia-energiatermelés terjedését, és hosszútávon megszüntetik (támogatások nélküli) versenyhátrányát a nagy kapacitású erőművek domináns központosított rendszerével szemben.

CsatolmányMéret
MAKK Sustelnet WP5.pdf346.07 KB
Sustelnet brochure.pdf814.6 KB
Tovább »

A megújuló energiahordozókból történő villamosenergia-termelést szabályozó eszközök (2002)

A Magyar Energia Hivatal megbízásából elemzést készítettünk a megújuló energiahordozókból történő villamos-energia termelés támogatására szolgáló szabályozó eszközökről, valamint az egyes szabályozó eszközök hatékonyságával kapcsolatos nemzetközi tapasztalatokról.

CsatolmányMéret
MAKK zold bizonyitvany 2003.pdf805.45 KB
Tovább »

A bősi vízlépcsőrendszer energiatermelési modelljének továbbfejlesztése (2002)

A Dunai Kormánybiztos Hivatala felkérésére a MAKK továbbfejleszti az 1999-ben dunai energiatermelési forgatókönyvek vizsgálatára létrehozott modelljét.

Tovább »

Energetikai vonatkozású önkéntes megállapodások lehetősége Magyarországon (2002)

Az „Energetikai vonatkozású önkéntes megállapodások lehetősége Magyarországon” című tanulmányban az Energia Központ Kht felkérésére bemutatjuk, hogy a szakirodalom, a nemzetközi tapasztalatok és az általános magyarországi gazdasági-intézményi környezet alapján mely gazdasági szereplők lehetnek potenciálisan energetikai vonatkozású önkéntes megállapodások aláírói, valamint kitér a potenciális vállalások mibenlétére.

CsatolmányMéret
MAKK EnerOnkentesMegall 2002.pdf542.76 KB
Tovább »

A Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer energetikai alternatívái (1999)

A Dunai Kormánybiztos Titkársága részére a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszerhez (BNV) kapcsolódó energetikai alternatívák költség-haszon elemzését végeztük el.

Tovább »

makk makk
makk